Husmanskost

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en…

Plättar

Plättar

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning på liten. Plättan introducerades någon gång under 1800-talet, när plättjärnen…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är gott och hör till den svenska husmanskostskatten, är att det…

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött är att mala färsen tillsammans med en fetare färs, i…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste mostyperna man kan få på sin tallrik. Åtminstone om det…

Redskap

Våffelskåljärn

Våffelskåljärn

Ett våffelskåljärn är precis vad det låter som – en variant av våffeljärn som inte gör platta…

Soppor

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det thailändska köket, åtminstone så som det presenteras…

Vinter

Grillad sparris med parmesan

Grillad sparris med parmesan

Sparris hör till de där sakerna som ofta misshandlas till oigenkännlighet. Allra godast tycker jag…

Sparrissoppa

Sparrissoppa

Jag vägrar koka sparris i vatten, smakämnena är vattenlösliga. Så jag steker dem i rikligt…

Rulla till toppen